BISKVIT:
10 jaja
300 g šećera
464 g glatkog brašna
2 pecilne praške
38 g kakae
200 ml vode
200 ml ulja
ČOKO KREMA :
450 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade
200 g mascarpone sira
KESTEN KREMA :
750 g kesten pirea
200 g maslaca
8 žlica ruma
8-10 žlica šećera u prahu
300 ml slatkog vrhnja
+ neskvik i rum za natapanje biskvita
Brašno prosijemo sa pecilnim praškom i kakaom.Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Mikserom pjenasto umutiti žutanjke i šećer. Dodati postupno vodu pa potom i ulje.I dalje miksajući u smjesu zutanjaka postepeno dodajemo brašno pomiješano s praškom za pecivo i prosijanim kakaom, tj žlicu po žlicu dok se sve lijepo ne sjedini .Na kraju postupno na tri puta špatulom umiješati u smjesu snijeg od bjelanjaka .Biskvit pečemo u prethodno zagrijanoj pečnici na 170°C cca 50 min.Napravite test čačkalicom da vidite da li je biskvit gotov.Kalup za ovu tortu je 30*20 i nafilana torta je visine 10 cm.Pečeni i ohlađeni biskvit izrežemo na 4 lista.
Prvo pravite čoko kremu tj ganash da se on stisne dok vam se biskvit pece i onda ohladi.Stavite 300 ml slatkog vrhnja da se lagano zagrije i kad se vrhnje zagrijalo ubacite čokoladu i miješate dok vam se čokolada skroz ne istopi.Ostavite sa strane da se ohladi .Kad se ganash ohladio mikserom ga malo promiksamo te u njega ubacimo mascarpone sir i još kratko izmiksamo da se sve fino poveze.U drugoj zdjeli umutimo ostatak slatkog vrhnja .Zatim pomiješamo ganash mascarpone kremu sa umučenim vrhnjem i naša čoko krema je spremna za filanje.
Slatko vrhnje ulupamo u čvrsti šlag i stavimo ga malo sa strane .Kesten pireu dodamo šećer u prahu,rum i omekšali maslac.Izmješamo sa mikserom da se poveže.Na kraju u smjesu kestena umiješamo šlag i naša kesten krema je spremna za filanje.
Slaganje torte ,prva kora biskvita i stavljamo pola kesten kreme ,zatim druga kora biskvita i onda ide čoko krema,treća kora biskvita i ostatak kesten kreme i na nju ide zadnja kora biskvita.
Biskvit močim sa neskvikom i rumom prije samo filanja.
Nema komentara:
Objavi komentar