250 g pirovog brašna
80 g sjemenki bundeve
80 g šećera u prahu
prstohvat soli
1 žličica vanil paste ili 1 vrečica vanil burbon šećera
180 g maslaca
1 manje jaje
+ nutela za punjenje keksića ili čokolada za kifleke
Zatim u brašno istresite samljevene sjemenke ,dodajte hladan maslac,vanil pastu i jaje te sve skupa izmješajte u masu koja se ne lijepi za prste.
Ovisno o veličini jajeta po potrebi dodajte još brašna da dobijete glatku i podatnu smjesu za kolačiće.Smjesu stavite u prozirnu foliju i spremite ju u frižider,ja sam svoju ostavila do drugog dana i onda išla raditi keksiće i kifleke.
Ako volite keksiće izrežite ih kao za linzere sa jednim djelom rupe u sredini jer takve keksiće onda nako pečenja punite nutelom .
A ako vam se neda valjati tijesto ,onda samo tijesto oblikujte u kobasice i radite kiflice i pečene krajeve kiflica umočite u čokoladu .Kifleke pecite na 180 stupnjeva.
Nema komentara:
Objavi komentar