četvrtak, 6. listopada 2022.

BUČINI KIFLEKI ILI KOLAČIĆI

250 g pirovog brašna 
80 g sjemenki bundeve 
80 g šećera u prahu 
prstohvat soli 
1 žličica vanil paste ili 1 vrečica vanil burbon šećera 
180 g maslaca 
1 manje jaje   
+ nutela za punjenje keksića ili čokolada za kifleke  

Sjemenke bundeve skupa sa šećerom i prstohvatom soli stavite u mlinac za kavu i sameljete sve skupa . 
Zatim u brašno istresite samljevene  sjemenke ,dodajte  hladan maslac,vanil pastu i jaje te sve skupa  izmješajte u masu koja se ne lijepi za prste. 
Ovisno o veličini jajeta po potrebi dodajte još brašna da dobijete glatku i podatnu smjesu za kolačiće.Smjesu stavite u prozirnu foliju i  spremite ju u frižider,ja sam svoju ostavila do drugog dana i onda išla raditi keksiće i kifleke. 
Ako volite keksiće izrežite ih kao za linzere sa jednim djelom rupe u sredini jer takve keksiće onda nako pečenja punite nutelom . 
A ako vam se neda valjati tijesto ,onda samo tijesto oblikujte u kobasice i radite kiflice  i pečene  krajeve kiflica  umočite u čokoladu .Kifleke pecite na 180 stupnjeva. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ferrero fingers

 Sastojci: 250g mascarponea  100 g sirnog namaza 150 g butelje 250 ml slatkog vrhnja 50 g napolitanki Mlijeko+ malo ruma( rum po želji) Kaka...