subota, 19. lipnja 2021.

                                                          PAHULJICA





 KORA:146 g bjelanjka (cca4 komada)

              prstohvat soli

              140 g šećera

              1 žličica  alkoholnog octa 

              1 žličica gustina

              70 g listić badema

KREMA: 250 g sirnog namaza 

                 125 g slatkog vrhnja

                 55 g kondenziranog mlijeka

               +125 g smrznutih borovnica

               +100 g malina

Bjelanjke i prstohvat soli miksati u čvrsti snijeg. Kad se snijeg već učvrstio postepeno dodajte šećer i mutite dalje dok se šećer ne rastopi i snijeg bude lijep sjajan. Isključite mikser, stavite ocat i gustin unutra i sve još jednom lagano premiksate. Na dno kalupa dimenzija 30*30 stavite masni papir, smjesu bjelanjaka lijepo ravnomjerno rasporedite po papiru. Po vrhu posipajte listiće badema.


 Koru pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva  8 min. Zatim smanjite pećnicu na 160 stupnjeva i pecite ju dalje 15 min.

Papir za pečenje posipajte sa šećerom u prahu.

Pečenu koru zatim prebacite na pošećereni papir,maknite papir i ostavite da se ohladi .

Kremu napravite tako da prvo smiksate slatko vrhnje u čvrsti šlag. U drugoj posudi smiksate sirni namaz i kondenzirano mlijeko.Zatim sve skupa povežete u jednu finu čvrstu kremicu.

 Kremu ravnomjerno rasporedite po roladi i posipajte sa voćem.

Zatim roladu zarolate i dobro rashladite u frižideru .Poslužite uz čašu dobre limunade ili dobru staru šalicu kave.






 




 


Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...