srijeda, 8. prosinca 2021.

Red Velvet cake

                       Red Velvet cake                            






Biskvit:3 jaja

150 ml ulja

150 g šećera

8 g pecilnog praška

9 g kakaa

160 ml mlijeka

3 žlice octa

1 žličica vanil extrakta

2 žličice crvene boje u prahu

240 g glatkog brašna

prstohvat soli

 

Krema:300 g mascarpone sira 

300 ml slatkog vrhnja

100 g bijele čokolade


Pomiješati brašno sa pecilnim praškom i kakaom.

Mlijeko i ocat umiješati i ostaviti sa strane 15 min da se usiri tj da dobijemo zamjenu za buttermilk( to inače Amerikanci stavljaju u ovu tortu ).Nakon što se mlijeko usirilo dodati boju i promiješati. 

Bjelanjcima dodati prstohvat soli i miksati u  čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera.

U čvrsti snijeg ubacimo žumanjke i malo promiješati. Zatim dodati mlijeko s bojom ,ulje i vanil extrakt te još malo promiješajte.

Na kraju lagano umiješati brašno sa pecilnim praškom.

Smjesu uliti u namašteni i pobrašnjeni kalup  za torte promjera fi 20-22 ili kao kod mene u kalup srce.

Biskvit peći na 160 °C  cca60 min.

Obavezno napravite test sa čačkalicom da vidite jel biskvit pečen.

Ohlađeni biskvit prerežite dva puta .

Krema: bijelu čokoladu otopiti na pari.

Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag.

Mascarpone sobne temperature umutiti sa mikserom ,dodati mu otopljenu i malo prohlađenu čokoladu te na kraju čvrsti šlag.

Sve dobro promiješajte i filajte tortu.

Tortu po želji ukrasite šlagom ili po vašoj želji . Torta se može ukrasiti i fondantom.

Recept je sa jednog američkoga bloga .




Nema komentara:

Objavi komentar

Kiselo grožđe sa papričicom

 Recept je od moje mi drage prijateljice Olgice. Sastojci: 1 kg ljutih papričica 2-3kg bijelog grozda Preljev: 2 l vode 1 l alkoholnog octa ...